پیشگیری از ابتلا به کرونا برای افراد مسن و بزرگسال بسیار موضوع قابل اهمیتی است زیرا از آنجا که مقابله با این ویروس سیستم ایمنی بسیار قوی را لازم دارد، ممکن است افراد مسن و بزرگسال این سیستم ایمنی قوی را نداشته و منجر به مرگ آن ها شود.
البته لازم به ذکر است که ویروس کرونا جدید ، معروف به SARS-CoV-2، تبعیض قائل نمی شود. این بیماری می تواند باعث عفونت های تنفسی از نوع خفیف تا تهدید کننده زندگی در هر سنس از افراد که به آن مبتلا شده اند شود.
توجه داشته باشید که ویروس کرونا، بیماری SARS-CoV-2 را ایجاد می کند و می تواند افراد مختلف را در همه سنین تحت تأثیر قرار دهد و در بزرگسالان مسن دارای علائم شدیدتری می باشد. این بیماری در افراد بالای 60 سال امکان بهبودی کمتری دارد و می تواند در تنفس این افراد بسیار مشکل به وجود آورد. بنابراین، اقدامات احتیاطی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا برای افراد مسن و بزرگسال و سالم ماندن آن ها در طی این بیماری همه گیر دارای اهمیت بالایی می باشد.
در این مطلب ما در ارتباط با پیشگیری از ابتلا به کرونا برای افراد مسن و بزرگسال و مراقبت های آن بیشتر صحبت خواهیم کرد.
علت جدی بودن ویروس کرونا در میان افراد مسن
آن چیزی که تا به امروز به نظر رسیده است این است که عفونت ویروس کرونا در مسن ها شدیدتر از جوانان است و دانشمندان برای این موضوع همچنان مطمئن نبوده و دلیلی ندارند.
این که کرونا بیشترین آسیب را به مسن ها وارد می کند یک قانون نیست. برخی از جوانان در هنگام ابتلا به بیماری علائم و شرایط بسیار سختی را تجربه خواهند کرد، در حالی که برخی از افراد مسن فقط علائم جزئی را تجربه کرده وبیماری را پشت سر خواهند گذاشت. اما توجه داشته باشید که، در صورت ابتلا افراد مسن به موارد شدیدتر ویروس کرونا، افراد مسن یک جمعیت پر خطر محسوب خواهند شد به همین سبب برای پیشگیری از ابتلا به کرونا برای افراد مسن و بزرگسال بسیار باید دقت داشته باشیم.
یک دلیل احتمالی:طبق تحقیقات بنیاد ملی بیماری های عفونی، سیستم ایمنی بدن شما هرچه پیرتر شود ضعیف خواهد شد این می تواند به آن معنی باشد که کرونا برای افراد مسن و بزرگسال می تواند خطرناکتر باشد. در نتیجه ، سیستم ایمنی بدن شما در مقابله با یک مهاجم مانند SARS-CoV-2 در مقایسه با یک فرد جوان با سیستم ایمنی قوی تر، ممکن است دشوارتر باشد. دلیل دیگر می تواند این باشد که بسیاری از افراد با افزایش سن بیماری های دیگری را نیز تجربه می کنند که ممکن است خطر ابتلا به بیماری کرونا را افزایش دهد. به عنوان مثال بیماری هایی چون موارد زیر می تواند موجب ابتلا شدیدتر شما به کرونا شوند:
- بیماری های جدی قلبی، مانند نارسایی قلبی، بیماری عروق کرونر، یا کاردیومیوپاتی ها
- بیماری کلیوی
- بیماری انسدادی مزمن ریوی (COPD)
- چاقی، که در افرادی با شاخص توده بدنی (BMI) 30 یا بالاتر رخ می دهد
- بیماری سلول داسی شکل
- یک سیستم ایمنی ضعیف ناشی از پیوند عضو
- دیابت نوع 2
اقدامات لازم پس از مشاهده علائم کرونا
مهمترین زمانی کهشما می توانید علائم کرونا را مشاهده کنید می توان گفت 5 روز اول می باشد که در این زمان شما متوجه ابتلا خود به این بیماری خواهید شد اما این موضوع را در نظر داشته باشید که برخی ممکن است این علائم را دیرتر مشاهده نمایند اما تقریبا اکثر افراد در طی 12 روز علائم کرونا را مشاهده کرده اند.
این به آن معنا است که ممکن است شما به این بیماری دچار شده باشید اما در طی ابتلا به آن متجه ابتلا خود نشده باشید حتی این را در نظر داشته باشید که ممکن است شما متوجه ابتلا خود به کرونا نشوید به همین منظور بهتر است تا مراقبت ها را در برابر این بیماری جدی بگیرید.
در ادامه برخی از این علائم که ممکن است در هنگام بیماری مشاهده کنید را ذکر کرده ایم که با مشاهده آن ها بهتر سریعا برای آزمایش کرونا اقدام نمایید.
- تب
- خستگی
- سرفه کردن
- تنگی نفس
توجه داشته باشید که این تنها علائم احتمالی ویروس کرونا نمی باشد. شما ممکن است برخی از علائم زیر را نیز تجربه کنید:
- گلو درد
- درد و دردهای عضلانی
- سردرد
- لرز
- تکان دادن مکرر با لرز
- از دست دادن طعم یا بو
در نتیجه برای پیشگیری از ابتلا به کرونا برای افراد مسن و بزرگسال بهتر است با کوچکترین علائم برای اطمینان به سلامت آن ها تست pcrانجام دهید و تا حد امکان این تست را در منزل انجام دهید و آن ها را در مراکز پر خطر نبرید.
گاهی اوقات، افراد علائم گوارشی مانند اسهال را نیز گزارش می کنند. اگر شروع به بروز هر یک از این علائم کردید ، به خصوص اگر فکر می کنید ممکن است در معرض فرد مبتلا به ویروس کرونا باشید، به مطب پزشک یا اورژانس مراجعه نکنید ، مگر اینکه وضعیت بسیار وخیم باشد در غیر این صورت می توانید به صورت تلفنی از پزشک خود مشاوره گرفته و یا آزمایش کرونا در منزلرا انجام دهید.
زمان اهمیت مراقبت های پزشکی
زمانی که علائم شما خفیف باشد، اقدامات مراقبت از خود و استراحت در خانه می تواند تمام نیاز شما برای بهبودی باشد.
اما برخی مواقع بیمار ممکن است علائم بسیار حادتری داشته باشد،مانند موارد زیر که با مشاهده آن ها می توانید بلافاصله با 115 تماس بگیرید:
- تنگی نفس یا مشکل تنفس
- درد مداوم ، ناراحتی یا احساس گرفتگی در قفسه سینه یا بالای شکم
- گیجی ناگهانی یا مشکل در تفکر واضح
- تب بالا که با اقدامات خنک کننده طبیعی بهبود نیابد
- لب ، ناخن ، لثه ، اطراف چشم یا سایر قسمت های پوست به رنگ مایل به آبی است
- نبض ضعیف
- دست یا پا سرد
روش های جلوگیری از ابتلا به عفونت
بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به کرونا برای افراد مسن و بزرگسال مقابله با بیماری کووید 19 و اجتناب از ابتلا به ویروس است. برخی از راهکارها بهترین گزینه برای جلوگیری از ابتلا به ویروس می باشند که در ادامه آنها را توضیح داده ایم:
در خانه بمانید و دیگران را ملاقات نکنید
در خانه بماید و به فکر بیرون آمدن از خانه نباشید زیرا با این کار در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار خواهید گرفت، هرچه با افراد کمتری ملاقات داشته باشید همانقدر بهتر است زیرا احتمال ابتلا را کمتر می کنید.
هر زمان مجبور ب ه بیرون رفتن از خانه شدید فاصله اجتماعی و جسمی را از افراد رعایت کنید. چیز های زیادی همچنان از این ویروس ناشناخته است اما چیزی که اثبات شده است این است که هر چه تعامل اجتماعی کمتری داشته باشید، کمتر در خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار خواهید گرفت.
برخی از افراد ممکن است که مبتلا بوده و بی علامت باشند به همین سبب شما نمی توانید از سلامت افراد مطمئن باشید به همین علت بهتر است رفت و آمد خود را در این شرایط محدودتر کنید.
در پیشگیری از ابتلا به کرونا برای افراد مسن و بزرگسال نیز این مورد بسیار قابل اهمیت است در نتیجه تا حد ممکن این موضوع را رعایت کنید.
در هر صورت اگر مجبور به خارج شدن از منزل شدید هنگام حضور در جمع از ماسک استفاده کنید. حداقل فاصله 2تا 6 متر را از افراد رعایت کنید و تا حد امکان غذا و سایر وسایل خانه را به صورت اینترنتی سفارش داده و آنها را درب منزل خود تحویل بگیرید.
دست هایتان را به صورت مرتب بشویید و تا حد ممکن با جایی تماس فیزیکی نداشته باشید مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) بر اهمیت شستشوی مکرر و کامل دست به عنوان یک استراتژی پیشگیری تأکید دارد. با استفاده از آب و صابون در 20 ثانیه می توانید دستان خود را از آلودگی و ویروس تمیز کنید و مطمئن شوید که قبل از آبکشی تمام سطح دستان خود را از جمله بین انگشتان خود شسته اید. در صورتی که به آب و صابون دسترسی نداشته باشید می توانید با مواد ضدعفونی کننده یا همان الکل 60 درصد، دستان خود را ضد عفونی کنید. در نتیجه توصیه می شود تا همیشه اسپری الکل را در دسترس داشته باشید.
از تماس با افراد بیمار خودداری کنید
این می تواند یک راه حل داشته باشد و آن هم ماندن در خانه و به حداقل رساندن ملاقات ها است. با ماندن در خانه، از افراد بیمار در جامعه اجتناب می کنید. اما توجه داشته باشید که اگر شخصی در خانه شما بیمار شود، برای جلوگیری از بیماری باید از او دوری کنید و تا جای ممکن در اتاق های جدا بمانید و فاصله را حفظ کنید و در صورت امکان استفاده از مکان های مشترک در خانه خود را محدود کنید. و فراموش نکنید که به طور مرتب سطوح خانگی را که ممکن است میکروب داشته باشند تمیز و ضد عفونی نمایید.
تمیز کردن
برا پیشگیری از ابتلا به کرونا برای افراد مسن و بزرگسال تمام وسایل و سطوحی که در دسترس همیشگی می باشند را تمیز و ضدعفونی کنید این موارد شامل موارد زیر است:
- دستگیره های درب
- میزهای پیشخوان
- سوئیچ های روشنایی
- کنترل از راه دور
- دسته های یخچال
- صفحه کلید کامپیوتر
- تلفن ها
- شیر آب
- توالت
برای پیشگیری از ابتلا به کرونا برای افراد مسن و بزرگسال این می تواند یکی دیگر از راه های مؤثر باشد.
نکاتی برای فاصله گذاری اجتماعی ویروس کرونا
طبق گزارش اخیر در مورد بزرگسالان ، 43 درصد از بزرگسالان 60 سال و بالاتر احساس تنهایی می کنند و فاصله گذاری اجتماعی حتی در شرایط عادی نیز می تواند منجر به احساس تنهایی شود. در این شرایط ترس از یک بیماری جدید بدون درمان یا واکسن اثبات شده را اضافه کنید در این صورت است که شرایط سخت تر خواهد شد.
با توجه به شرایط افسردگی ، اضطراب و غم و اندوه همه احساسات بسیار رایجی در این نوع شرایط می باشند. طبق یک مطالعه اخیر، باید مراقب آسیب های روحی و روانی این بیماری باشید. در طی این بیماری ممکن است احساس تنهایی و اضطراب کنید اما بدانید که در این احساس تنها نیستید.
در ادامه به برخی از موارد اشاره شده است که می توانید با رعایت آن ها از افسردگی و ضعیف شدن روحیه خود در این دوران جلوگیری کنید.
جریان مداوم اخبار منفی یا ترسناک می تواند روحیه شما را بیش از پیش پایین بیاورد. سعی کنید وقت گذاشت برای اخبار را محدود کنید. این عمل به شما کمک می کند تا روحیه خود را بالا نگه دارید.
یک روال ایجاد کنید. پایبندی به یک روال عادی می تواند احساس عادی بودن را ایجاد کند ، که می تواند در زمانی مثل شرایط فعلی که طبیعی نیست ، آرامش بخش باشد. ممکن است برنامه ریزی چند فعالیت در زمان مشخص بتواند به شما کمک کند تا مقداری از افسردگی را از بین براده و یا حتی موجب پیشگیری از ابتلا به افسردگی در شما شود. برای برقراری ارتباط با افراد دیگر می توانید از برنامه های حال حاضر استفاده نمایید.
شما می توانید با استفاده از برنامه هایی مانند FaceTime ، Skype ، WhatsApp و Zoom با افراد دیگر ارتباط برقرار کرده و یا آن ها را به صورت تصویری ملاقات کنید. با این کار می توانید کمی از حس تنهایی کم کرده و رفع دلتنگی کنید.
ورزش می تواند در این شرایط به شما بسیار کمک کند. توجه داشته باشید که ورزش فقط برای سلامت جسمی شما مفید نیست بلکه یک برطرف کننده روحیه اثبات شده می باشد و می تواند به شما کمک کند تا آرام باشید و اضطراب کمتری داشته باشید.
یک تور مجازی داشته باشید. شما می توانید به راحتی اوقات خود را به خوبی در خانه بگذرانید وارد اینترنت شوید و یک تور تفریحی را از طریق لوور در پاریس یا هر تعداد دیگر از موزه ها و باغ های سراسر جهان انجام دهید. اگر نمی دانید از کجا شروع کنید، لیست 10 موزه برتر Google Art & Culture برای کاوش را امتحان کنید.
برای خود سرگرمی ایجاد کنید. شما می توانید در منزل به سرگرمی مورد علاقه خود بپردازید.
تمرینات تنفس عمیق را تمرین کنید. به ای روش می توانید اضطراب را از خودتان دور کنید و آرام باشید.
پیشگیری از ابتلا به کرونا برای افراد مسن و بزرگسال بسیار مهم است و روش های مواجهه با آن ها را در بالا گفتیم در نتیجه بهتر است برای جلوگیری از ابتلا افراد مسن به این ویروس این موارد را رعایت نمایید و در صورت ابتلا آن ها به کرونا با مشاهد علائم سریعا با یک پزشک مشورت نمایید و از طریق سایت های طب اقدام به درخواست تست کرونا در منزلنمایید.
مشاهده پست مشابه : weblog.com - وبلاگ - وبلاگ یک ابزار قدرتمند برای ساخت و مدیریت وبلاگ